Ferdi Tayfur Hayatını Kaybetti: Türk Müziğinin Efsanevi İsmi 79 Yaşında Vefat Etti

Bibliyo 

Admin
Aktiflik Süresi
2g 9s 16dk
Web sitesi
www.bibliyo.net
1735863977578

Türk arabesk müziğinin efsanevi ismi Ferdi Tayfur, 2 Ocak 2025 tarihinde 79 yaşında hayatını kaybetti.

Sağlık Durumu ve Vefatı: Ferdi Tayfur, 15 Aralık 2024'te Muğla'nın Marmaris ilçesindeki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yüksek tansiyon ve genel sağlık sorunları nedeniyle önce Muğla'da, ardından Antalya'da tedavi gördü. Daha önce beyin damarına stent takılmış ve 2020 yılında oğlundan böbrek nakli yapılmıştı. Tüm müdahalelere rağmen, 2 Ocak 2025'te Antalya'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Cenaze Töreni: Usta sanatçı için 4 Ocak Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi'nde bir cenaze töreni düzenlenecek. İkindi vakti Emirgan Çınaraltı Camisi'nde kılınacak namazın ardından, Tayfur'un cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.

Hayatı ve Kariyeri: 15 Kasım 1945'te Adana'nın Hürriyet Mahallesi'nde doğan Ferdi Tayfur, müzik kariyerine Adana'dan İstanbul'a uzanan zorlu bir yolculukla başladı. Babasının öldürülmesi nedeniyle eğitim hayatını yarıda bırakıp çiftlikte çalışmak zorunda kalan Tayfur, müzik hayalini gerçekleştirmek için defalarca İstanbul’a gidip geldi. 1968’de çıkardığı ilk plaklarla tanınamasa da, azmi sayesinde Türk müziğinde bir ikon haline geldi. "Huzurum Kalmadı", "Çeşme", "Seni Dilendim" gibi unutulmaz eserlere imza atan Tayfur, 50 albüm ve 34’ten fazla filmle sanat hayatında iz bıraktı. 1982’de Ferdifon Plakçılık’ı kuran sanatçı, 9 Altın Plak Ödülü’nün sahibi oldu. 2009’da ise inşaat sektörüne adım attı.

Ailesi: Ferdi Tayfur, üç farklı birliktelikten toplamda beş çocuk sahibiydi. İlk eşi Zeliha Turanbayburt’tan Tuğba ve Funda isimli kızları, Necla Nazır ile olan ilişkisinden Tuğçe Tayfur, Habibe Ünyanı Demir’den ise Taha Tayfur dünyaya geldi.

Ferdi Tayfur, Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak daima hatırlanacak.

Konuyu görüntüleyenler

Geri