Bibliyo
Admin
- Aktiflik Süresi
- 2g 9s 16dk
- Web sitesi
- www.bibliyo.net
-
-
- Konu Yazar
Ay’ı Kuyudan Çıkarmış
Havanın güzel olduğu bir gece, Nasreddin Hoca kuyudan su çekmeye karar vermiş. Elindeki kovayı alıp bahçedeki kuyunun başına geçmiş. Ancak tam kovayı sarkıtacağı sırada, kuyunun içinde Ay’ı görmüş."Eyvah! Ay kuyuya düşmüş," diye üzülmüş. Ardından, Ay’ı kuyudan nasıl çıkarabileceğini düşünmeye başlamış. Bir süre düşündükten sonra aklına kovası gelmiş. "Kovayla çıkarırım," demiş ve işe koyulmuş.
Kovayı ipiyle birlikte kuyuya sarkıtmış. Kova suya değince, hemen yukarı çekmeye başlamış. Ancak suyla ağırlaşan kova, bir süre sonra kuyu duvarına takılmış. Nasreddin Hoca, tüm gücüyle kovayı çekmeye çalışsa da bir türlü başaramamış.
Kan ter içinde kalan Hoca, kovayı yukarı çekememesinin nedenini Ay’ın çok ağır olmasına bağlamış. Çekmeye devam etmiş. Ancak bir süre sonra ip kopmuş ve Nasreddin Hoca sırt üstü yere düşmüş.
Hoca, düştüğü yerden kalkıp gökyüzüne bakınca Ay’ın tekrar gökyüzünde olduğunu görmüş. "Oh, çok şükür! Epeyce uğraştım, çok yoruldum ama sonunda Ay’ı kuyudan çıkarmayı başardım," demiş. "Bu iş bütün yorgunluğuma değdi."
Bu keyifli hikaye, Nasreddin Hoca’nın her duruma mizah ve zekâ katmayı başardığını bir kez daha gözler önüne seriyor.